Kategorie: Anime

Ano Natsu de Matteru

Ano Natsu de MatteruPo delší době něco opět romantického a rovnou říkám, že neskutečně povedeného. Romance letního charakteru hrající hlavně na vztahy mezi postavami, které jsou velice zamotané. Nicméně i trochu něco s mimozemšťany, ale naštěstí vcelku normální a nepřehnané. Za mě z tohoto roku to nejlepší, co jsem mohl z onoho žánru vidět.

Příběh

Kaito je středoškolák, který je zároveň členem filmového klubu. Rád točí nejrůznější záběry na svou kameru, ač jen tak bez cíle. To se vše změní v okamžiku, když při snímání hvězdné oblohy do něj něco narazí a on ztratí vědomí. Náhle se ale probouzí a zjišťuje, že to byl nejspíš jen sen. Toho dne však do školy přichází nová studentka jménem Ichika, do které se Kaito zamiluje na první pohled. Svým kamarádem Tetsurou je pak donucen jí dát návrh na roli v jejich filmovém projektu. Tak se rozjíždí nejen jejich filmové drama, ale také to ohledně celé skupiny a mimo to i nečekaná zjištění.

Na něco takového jsem čekal. Konečně po delší době romance, která stála za to. Sice jsem byl trochu skeptický, protože míchané prvky mimozemšťanů a lehce komediální romance se mi zdají divné, ale jelikož jsem na Akiconu viděl AMV, ve kterém to vypadalo pěkně, rozhodl jsem se tento fakt překousnout a jít do toho. Nelituji. Sedlo mi to prakticky na 100%. Prostě romantické anime, ve kterém se postupem času vyvíjí vztah nejen mezi hlavním hrdinou a hrdinkou, ale i ostatními postavami, což tu však bylo natolik komplikované, že to byl jeden crush za druhým s tím, že např. jedna měla ráda druhého, který měl ale rád tu třetí, která se ovšem zase nehodlala vzdát čtvrtého. Milostný polygon jak něco, což je sice trochu klišé, ale tady to bylo efektivní a hodně se mi to líbilo. Nicméně to v otázce vyznávání se taky nedrhlo, prostě když se někdo chtěl vyznat, udělal to a nějak to neprotahoval, jak to jinak bývá v jiných romancích, kde na vyznání můžeme čekat třeba celých 12 dílů. Prostě paráda, která se jen tak nevidí. Kromě této stránky to bylo opravdu jen lehce komediální a ve většině převažovalo spíš drama a tématika plná slz a občas i zoufalství, což mě také potěšilo, jelikož takové ty přehnané komedie, kde se všechno bere nakonec na lehkou váhu, opravdu nemusím. Ale došlo nakonec i na jemné sci-fi téma a to právě to ohledně mimozemské rasy, která, díky tomu nahoře, se nijak nelišila od té lidské, prostě se jen jednalo o jinou civilizaci odkudsi z hlubokého vesmíru, ovšem mnohem vyspělejší a tak tu přišlo ke konci i na pořádnou akci, kde se i střílelo. Kde byly ovšem pěkné reference na "Men in Black", o čemž ale víc neřeknu, protože by to byl spoiler. Nicméně takové vcelku vtipné. No, samotný konec anime taktéž překvapil, rozhodně je nečekaný a závěr je takový, že si to člověk musí domyslet, jak to asi nakonec pak bylo. Prostě bezva, nenudilo to, bylo tu všechno, od romantiky, přes jemný humor a sci-fi tématiku, až po klasické plážové a festivalové epizody a hlavně, bylo to zaměřené na to filmování, ač zase to bylo spíš tak na pozadí pro podkreslení příběhu, což zase plně uznávám, toto jsem naposledy viděl v Kimikiss Pure Rouge, jinak nikde jinde. Nicméně ještě jednu věc, kterou nesmím zapomenout... tohle anime je nehorázně megane. Prostě hraje to tím směrem a vůbec se toho nebojí. Což se taky moc nevidí a dělalo to anime tak ještě trochu odlišnějším. A to se cení! Ale co se ještě víc cení, že to nebylo ecchi. Ne, těch pár záběrů se vážně počítat do toho žánru nedá.

 

Postavy

Anime bylo zaměřené na postavy, které je tedy nutno trochu rozebrat. Kaito byl zase takový ten typický protagonista, se zálibou ve filmování svojí překvapivě starou kamerou, čili ani jeho skupina nepoužívala žádnou super digitální techniku. Zároveň žijící se svojí sestrou, Nanami, protože jeho rodiče zemřeli (za jakých okolností, to se nějak neví). Nicméně první megane-postava, která tu měla tu nejhlavnější roli a byla postupně v zájmu až třech dívek. No, abych se s tím hnul, tak tou první byla Ichika, hlavní hrdinka, jenž... no, nechci moc spoilerovat, ale najevo to vyjde prakticky hned. Ale byla tedy druhou megane postavou, hodně pěknou a navíc ona byla ta, která nakonec dějem pořádně zatočila, ač velice nerada. S ní byla navíc podivná existence jménem Rinon, která mi nejdřív trochu vadila, ale prostě dá se nato zvyknout, přece jenom, Ichika je... no, dobré, neprozradím. =D Druhou dívčí postavou, tentokrát s čistým crushem na protagonistu, byla Kana, která mě už trochu štvala. Sice se moc do cesty hlavní dvojici nepletla, ale než se vyznala, to bylo také něco, ale prostě mi nějak nesedla. Ale teď už uvedu mužskou postavu, taky velice důležitou a to Tetsura. Třetí a poslední megane postava, zároveň kamarád z dětství Kany, který měl na ni crush, jenže ona, jak jsem již řekl, šla po protagonistovi. Jeden z posledních článků, Kaori, která měla zase ráda Tetsura. Taková méně výrazná postava, ale byla už ve skupině a zároveň článek polygonu. Ale přece jenom byla něčím zajímavá a to jedním velice bizarním zvykem. Ještě poslední postavu z polygonu uvedu, Kaori, ale ta nakonec měla trochu jiný důvod, než ten jednoduchý, že prostě jela po protagonistovi, ale to se ukáže později. Další postava, Mio už neměla na polygon žádný vliv, ale byla to první tentokráte loli, ale naštěstí neotravná a i když měla možná trochu blbý smích, byla taková tišší a zároveň podivně stále usměvavá. Což ale chápu, když se nakonec ukázalo, co je zač, ale nebudu spoilerovat. Nicméně asi ta měla největší vliv na dějství, ač se to ze začátku nezdá. Další postavy už nemá cenu rozebírat, protože se tu moc neobjevují a když, tak už jsou moc velký spoiler.

 

Animace

J.C.Staff si prostě nemůžu vynachválit. Ten, co vezme do ruky, z toho udělá většinou animační pecku a tu to nebylo výjimkou. Sice design postav byl věcí, na které bych si trochu něco našel, ale to je jen můj pohled, jinak krása, nádherně vykresleno, pozadí propracovaná a prostě bezvadné.

 

Hudba

Nevadila, seděla, líbila. Tři slova, které shrnují dostatečně moje dojmy. Z openingu a endingu si sice moc pamatovat nebudu, ale jinak opět bez problému a v pohodě.

 

Vyhodnocení

Povedená lehce komediální romance s nevýraznými sci-fi prvy, která mě jak překvapila, tak i nadchla. Nelituji, že jsem se do toho pustil a nakonec to dokončil, protože to stálo za to. Na nic si to nehrálo a bylo to ve všem přímé. A i když to bylo jisté cliché, pořád hodně kvalitní. Za mě rozhodně taktéž krásných a pádných 4,5/5*. Bavilo mě to, super.

Určitě doporučuji všem příznivcům romancí a tak vůbec. Nebudete zklamáni a uvidíte, že stále můžou vycházet promyšlenější díla s nesložitou tématikou.

  

  

  

Komentáře

Přidat komentář >

, - odpovědět
První čtyři obrázky ti nefungují… A jinak musím souhlasit, AnoNatsu byla po dlouhé době moc pěkná věc :)
odpověděl(a)
Zase ty obrázky. Budu je muset ukládat na server. =D Nicméně to udělal hlavně ten konec. Protože všude strkají jasné happy endy a tady to udělali tak zajímavě a přitom nakonec i jasně. Ale tak celkově dobře zpracované. =)