Kategorie: Anime

.hack chronologie

.hack chronologiePokud se chystáte sledovat .hack a chcete jet přesně podle toho, jak to jde po sobě a vyhnout se tak buď nejasnostem a nebo spoilerům, je nutné se držet chronologie, kterou jsem speciálně pro vás sepsal v tomto článku. Samozřejmě vám dám i tipy, odkud lze alternativně začít, pokud se tím vším nechcete prokousávat.

Na celkem 3 TV sérky ságy .hack jsem již na tomto blogu psal recenze a veškerý zbytek jsem taktéž zhlédl, takže mám prakticky vše od .hack kompletně zhlédnuto. Ale dneska jsem si vzpomněl, že jsem se nějak moc nezmínil o chronologii, která je u sérií .hack mírně pomotaná a sám jsem měl problémy zjistit, jak co jde po sobě a v jednom případě se i hodně zmýlil. A proto jsem se rozhodl napsat tento článek, kde vám tuto chronologii vypíšu a zároveň popíšu, o co se u každého titulu jedná a odkud je možno alternativně začít.

Jinak, pokud se vám líbilo SAO a chcete rozjet něco co nejvíc podobného, mimo tedy ještě Accel World, jsou tyto série pro vás nejlepší volbou, jak se opět ponořit do příběhu odehrávajícím se výhradně v MMO hře.

Ale teď už k tématu článku a chronologii.

1) .hack//SIGN - pokud berete celou sérii vážně a chcete mít všechno tip ťop, rozhodně je dobré začít u samotného kořene a to u SIGNu. Vysvětlí se zde vše okolo .hack na pozadí parádního detektivního příběhu a úžasného hudebního doprovodu.

2) .hack//SIGN - Unison - skok hned o rok na OVA a zároveň na konečné uzavření SIGN, který původně končí tak trochu nejasně a zmateně.

3) .hack//SIGN - Intermezzo - upřímně, tady mám problém si vzpomenout, o čem to bylo, ale podle popisu si rozpomínám, že se jedná o takový volný příběh taktéž po událostech v původním SIGN a po Unisonu.

4) .hack//GIFT - neskutečná hovadina, tedy aspoň podle mě, ale zároveň oficiální komediální OVA s divnou kresbou. Klidně si to dejte hned poté, nic tím nezkazíte a možná se pobavíte, pro mě to byla blbost. Ale za to na konci je takové malé překvapení (i když, jak pro koho).

5) .hack//LIMINALITY - je to na vás. Tuto OVA můžete jet klidně hned po SIGN a Unison s Intermezzem (a GIFTem) si dát až potom, ale nemá s ní moc společného kromě toho, že je tu příběh odehrávající se mimo hru, kdy se ukáže, co se děje v reálném světě za .hack. Pěkné a hlavně napínavé.

6) .hack//Legend Of The Twilight - poté se hned můžete vrhnout na další TV sérku, tentokrát už spíš volnějšího a komediálnějšího rázu, ale jsou zde malé odkazy na první sérii. Každopádně pro incestní lolicony jedničková show. Ne, je to dobré, jen trochu lehčí sousto.

7) .hack//Roots - a jelikož DUSK (jinak nazývaný Legend Of The Twilight) nemá žádné OVA, je možno jít hned na úplně nový příběh i v nové verzi MMO hry. Až tady klidně můžete začít, pokud se nechcete prokousávat starou sérkou, těmi OVA a DUSKem. Jede si to už spíš po svém.

8) .hack//G. U. Trilogy - 3D film, který tak nějak navazuje na Roots a shrnuje události poté. I když je to 3D, dá se to snést a má to docela dobrý příběh, který tak nějak vysvětlí malé nejasnosti na konci Roots a zároveň načne něco trochu nového.

9) .hack//G. U. Trilogy Parody - další blbost, která mě ale pobavila víc, než GIFT. Klidně si dejte po filmu, pro uvolnění, ale jsou to jen takové parodické výstřižky z filmu.

10) .hack//G. U. Returner - neudělejte chybu, jako já, a tuto OVA si sjeďte až po filmu. Opět je to něco jako Unison, zakončení nové sérky, s tím, že tu postavy, které se objevily ve filmu, uvidíte ve starém dobrém 2D. A vše se tu pěkně uzavře.

11) .hack//Quantum - zase, pokud nechcete jet nic předtím, můžete si dát tuto 3-dílnou OVA s opět novým příběhem a postavami. Akorát je tu už xtá verze hry, ale to nemění nic na tom, že je to to nejnovější, co můžete z 2D .hack sérií vidět a moc odkazů zde není. Jen se pak neptejte, třeba co je Black Rose.

12) .hack//The Movie: Sekai no Mukou ni - další 3D film jdoucí ve šlépějích Quanta a nejspíš už kompletní uzavírka všeho od .hack (pokud nás tvůrci ještě nepřekvapí). Samozřejmě, špičkové efekty (tak, je to 2012), pěkný příběh a rozhodně to za to stojí.

Pokud se budete držet výše chronologie, vůbec nic tím nezkazíte a budete mít všechno krásně zhlédlé bez toho, abyste cokoliv nepochopili. Jenom dva tituly jsem nezařadil a to .hack//Quantum Specials, které je jaksi těžké sehnat vůbec ke zhlédnutí a o titulcích se ani nezmiňuju, ty snad na to ani nejsou, ale logicky to jsou jinak speciály Quanta, nikterak dlouhé, zase asi něco ve stylu GIFT jen s tím, že je kresba normální. A další, co jsem nezařadil, je nejnovější DVD speciál .hack//Versus - The Thanatos Report, což má být ale jen jakési video ze hry samotné (z .hack her, které mimochodem anime či manga adaptuje).

To by bylo vše. Snad jsem vám případně dobře poradil a případně vás na tyto sérky nějak navnadil. Pokud ne, přečtěte si moje recenze a uvidíte. Série za to zhlédnutí rozhodně stojí, i když se nejedná o anime pecky.

Komentáře

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.