Kategorie: Anime

.hack//Legend of the Twilight

.hack//Legend of the TwilightPokračuju v sériích .hack a po několika OVA epizodách opět TV sérka. I přes obavy a nízká hodnocení docela překvapila. Více v recenzi.

Příběh

Záhady s náhlými pády hráčů do kómatu spojenými s čím dál častějším výskytem neporazitelných nepřátel v "The World" pokračují i po čtyřech letech po událostech s probuzením Aury. Rena a Shugo jsou sourozenci, kteří vyhráli limitovanou edici "The World" a s ní i legendární postavy. Protože se jejich rodiče rozešli a každý z nich bydlí někde jinde, je to jediné místo, kde se můžou setkat. Jednou se však Shougo při pokus o trénink dostává po zásahu do divného stavu. Objevuje se zde Aura a řekne mu, že on je jedinou nadějí na záchranu "The World". Poté mu dá tajemný náramek, který dokáže porážet i jinak neporazitelné nepřátele. Rozjíždí se nový příběh a osud "The World" je v rukou hlavních hrdinů.

Záhadnost, zpomalenost a vážnost nahradil poměrně velký fanservice, celková svižnost a vtipnost. To je charakteristika Legend of the Twilight. Před rozjetím této sérky jsem měl obavy, že to nebude nic moc, už jen díky celkovému hodnocení ostatních, nicméně to nakonec docela mile překvapilo. Příběh si sice jede po svém, máme tu nové postavy a nový typ podání celkového námětu, nicméně stále odkazuje na události z minulé série SIGN a námět se nijak nemění. Už ze začátku mi to bylo sympatické, připomínalo mi to hodně Digimony, ale spíš ve věci, že zde vystupují poměrně mladí hlavní hrdinové (14 let) a už se to neuzavírá jen do světa "The World", ale můžeme zde vidět i záběry z toho reálného světa, ač ne moc dlouhé. Holt všechna ta úžasná záhadnost z doby SIGN je pryč, ale místo toho to aspoň nebylo nudné a pomalé. Popravdě, nebyl díl, kdy bych přestával nějak výrazně vnímat. Užil jsem si tuto sérii naplno. Jak jsem už zmínil na začátku, je tu i poměrně velký fanservice, ale spíš náznakový, než vizuální (žádné ecchi). I když se i tu najdou občas vážné situace, do nich je vložená určitá vtipnost, takže žádná depresivní atmosféra se tu nedá očekávat. Jen konec byl opět takový divný, ale aspoň uzavřený (u SIGN je pro úplný konec nutné ještě zhlédnout OVA Unison). Mě se to takhle líbilo, chtělo to změnu a ta byla víc než příjemná. Jednu věc bych chtěl ale opravdu vypíchnout a to ten velice nepřirozený vztah mezi dvojčaty Shugem a Renou, kdy jsem občas uvažoval, jestli to není i trochu co do incestu, ale holt se to musí brát takové, jak to je.

 

Postavy

Jak jsem už řekl, převládají tu mladší postavy, dá se říct až děti. To se mi ze začátku moc nelíbilo, ale pak jsem si zvykl. Shugo byl prvním hlavním hrdinou, začínající hráč, takže ho byla sranda občas sledovat, zejména ze začátku. Jeho mysl byla velice podivná, až perverzní někdy, to se musí uznat. Rena byla druhým hlavním hrdinou, tedy přesněji hrdinkou a spolu se Shugem vlastili právě vzhledy bývalých legendárních postav. Později hrála zásadní roli, i když tomu ze začátku tak nebylo. Jinak vcelku fajn postava, jen mi přišla méně výrazná. Mireille je další postava z těch hlavních, tady jsem našel svůj charakter, neboť to byla doslova lovkyně vzácných předmětů. Za zmínku stojí i poměrně tišší Hotaru, z první série známý Balmung nebo fanservisová vlčí postava Ouka (upřímně, tenhle typ fanservisu úplně nesnáším, nemám rád taková ta polo-zvířata, naštěstí jsem si tady trochu zvykl). Rozhodně i cvok jménem Komiyan, který byl v sérii proto, aby vše totálně zabil (=D). A pak se ještě objevil Silver Knight, jen škoda, že na chvíli. Konečně tu bylo i nějaké poukazatelné zlo a to ve formě nesnášeníhodné Kamui a i Rekiho, i když u toho jsem nevěděl, jeho chování mě zmátlo.

 

Animace

Jakožto i typ anime, kresba se taky změnila. Už žádné malé oči, místo nich standardní kresba nové doby. Rozhodně lepší, než tomu bylo u SIGN, více propracovaná a celkově fajn, pěkně se na to koukalo.

 

Hudba

Tady musím říct, že opening i ending výborný, chytlavé byly oba dva, zejména tedy opening a ending se pěkně poslouchal. Z epizod jsem se těšil i díky nim. Hudba na pozadí občas trochu pokulhávala, ale nebylo to nic hrozného, sice žádné zapamatovatelné sekvence, ale pěkné.

 

Vyhodnocení

Na to, jak jsem se této série bál, mě to mile překvapilo. Děj odsýpal, nenudil a celkově evokoval i ten hřejivý pocit. Jen trochu škoda za ten konec, ale to se zase tolik nestalo. Budu velkorysý a dovolím si tomu dát 4/5*, protože já se teda rozhodně velice dobře bavil a tak tentokrát vůbec nedám na celková hodnocení.

Doporučuju samozřejmě jako další sérku po SIGN a příslušných OVA sériích. Kdo se ale nechce prokousávat poměrne nudnou a zdlouhavou první TV sérií a chce něco výhradně pro pobavení s tím, že možná některé situace nepochopí, může to také zkusit a věřím, že nebude zklamán a popř. si "The World" oblíbí stejně, jako já. =)

 

Komentáře

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.