Kategorie: Anime

.hack//Roots

.hack//RootsTřetí a poslední TV série .hack, kterou jsem měl možnost zhlédnout v řadě s ostatními. A to nejlepší na konec!

 

Příběh

"The World" byl po jeho úplné destrukci znova sestaven z dat, co zbyla a byl i celkově vylepšen. Nese nový název "The World R:2". Haseo je novým hráčem, kterého si berou hned ze začátku do parády zabijáci hráčů, zkráceně PK (player killers). Je však zachráněn tajemným Ovanem a je mu sděleno, že je výjimečný. Haseo nerozumí tomu, co je na něm tak výjimečného, až když se po další potyčce setká se Shinou, která ho pozvé do gildy vedené právě Ovanem. Haseo ale dostává nabídku i od organizace nazvané TaN a tak stojí před rozhodnutím. Přidá se k "Twilight Brigade" a společně s nimi bude hledat "klíč zatmění" a nebo podlehne TaN, kteří s ním něco zamýšlejí?

Více nemusím rozepisovat, zbytečně bych spoilnul, kam se nakonec přidá a to je jeden z nejvíce napínavých okamžiků tohoto anime. Nicméně přejdu k hodnocení příběhu. Jsme tam, kde jsme byli. Od minulé série (Legend of the Twilight) se opět dostáváme do příběhu velice podobně provedenému, jako tomu bylo u SIGN. Opět zvláštní atmosféra, občasné protáhlé záběry, ale narozdíl od SIGN mnohem lepší děj a tím i celková zábavnost. Akorát věc, co mě hned ze začátku zarazila, zase "klíč zatmění", který se už podařilo dvakrát najít, byl nadobro ztracen. Naštěstí se později ukázalo, že děj nebude jen slepě pátrat po tom záhadném klíči, ale že se rozroste v něco, co potěší i ta nejmenší očekávání. Když to vezmu z té dobré strany, netočilo se to jenom kolem hlavního hrdiny a děj se v brzké době hodně změnil a nabral úplně jiný směr, než se původně ubíral. Místo klíče se pak řešily jiné problémy, kde lehce prozradím, že padání do kómatů zdaleka neskončilo a to už díky novému zlu. Postavy odcházely i přicházely, čili o rozmanitost nebyla nouze, ač se to točilo víceméně kolemě těch, co měli v ději výraznou roli. Navíc vše se odehrávalo na 99,99% ve virtuálním světě "The World" a to 0,01% připisuju jedné menší reálné scénce, ze které ale moc nevyplynulo. Navíc se zde našlo místo, jak já říkám, pro "skrytou romanci", prostě každý, kdo má trochu romantického cítění, zde pozná, že mezi postavy jsou jisté vztahy, i když se to hned nepozná (jenom dám takový hint, že toto lze vypozorovat z openingu). Příběh tedy velmi dobrý, potěšil, nudný byl jenom v některých chvílích a na konec jsem s napětím čekal. A tady je bohužel věc, že série .hack si potrpí na záhadných koncích a tady tomu nebylo výjimkou. Nakonec jsem se dozvěděl, že na to navazuje film, čili ještě, že tak, ale nic se jinak nevysvětlilo, vše zůstalo záhadné a i si myslím, že je to spíš dobře. Anime, co nechá člověka v otázkách, je dobré anime.

 

Postavy

Jak jsem již zmínil, o rozmanitost není nouze. Rozeberu tedy ty, co mi nejvíc padly do oka. Konečně tu za něco stál hlavní hrdina, Haseo, který mi svým chováním připomínal mě samotného, čili mi už zpravidla byl sympatický. Hlavně se hodně osobnostně vyvinul později a ta jeho nová forma teda stála za to. To by byl hlavní hrdina a teď světe, div se, ale tot je první anime, kde jsem si oblíbil nějakou polo-neko postavu a to jmenovitě Tabby, která byla ze začátku sice taková naivní, ale opět takový ten optimistický charakter, který trochu rozjasňoval atmosféru. Avšak i u té došlo ke změně a k takovému zmoudření, či jak bych to řekl. Pak určitě zmíním Philla, který zastával roli moudrého rádce, který tu stál při skoro všech známých postavách a ne, že by jim říkal, co mají dělat, ale dával takové rady, které si mohli všichni vzít k srdci. Jeho osud byl nakonec trochu šokující, ale nic neprozradím. Od Shino jsem zase očekával víc, ale byla to taková trochu přetvářka, napovrch působící vyrovnaně, ale uvnitř stále ztracená. Poznal jsem to na ní už na začátku, prostě mi tímto nesedla. A je to škoda, protože se jinak jednalo o nejhezčí dívčí postavu všech .hack sérek. I Touta byla dobrá postava, hlavně se objevující ke konci. Ovana a ostatní zmiňovat nebudu, ti moc nehráli roli. Podotknu ale, že se zde objevila jedna známá postava právě z předchozí série, ale v trochu temné roli a celkově netuším, co to bylo vlastně zač.

 

Animace

Kresba šla ve šlépějích té ze SIGN, ale náležitě ji vylepšila. Nicméně ta podobnost byla příjemná, po minulé sérii to byl návrat ke "starému dobrému". Čili kresba a animace hodně dobrá, líbilo se mi to.

 

Hudba

Chytlavý opening s endingem, hudba na pozadí už oprosti té úžasné ze SIGN pokulhávala, ale neztrácela nijak více svoji kvalitu. 

 

Vyhodnocení

Na závěr, toto anime mě bavilo, bylo velice rozmanité a našel se zde prostor i pro náznakovou romanci. Beru to za ohodně vylepšený a propracovanější SIGN, samozřejmě o jiných postavách a příběhu. Za mě zasloužených 4/5*.

Doporučuju všem, co viděli nějakou předešlou .hack sérku, protože to jinak může způsobit trochu zmatenost a nepochopení, o co tam vlastně jde. Pokud se ale jinak vyznáte v MMO hrách, i to bohatě stačí na to, abyste pochopili velkou část děje.

 

Komentáře

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.