Kategorie: Anime

Ongoingy podzimu 2012

Ongoingy podzimu 2012Tak už tu máme podzim a s ním várku nových anime. Jelikož se vše rozjelo už před dvěma týdny, je na čase udělat review prvních epek některých z nich, které jsem si osobně vybral.

 

Chuunibyou Demo Koi ga Shitai!

První ongoing, který vyšel a já si jej zvolil. Jedná se o nový titul a to komedii od studia Kyoto Animation, které má na svědomí trojku Air, Kanon a Clannad, pak ještě velice známé K-On! a samozřejmě série Haruhi Suzumiya no Jutsu, nebo z novějších třeba Hyouka. Už proto, že to bude komedie, jsem nic moc zázračného nečekal, ale ani jsem nečekal, že to bude natolik špatné. Příběh je tedy zkráceně řečeno o středoškolákovi, který si z blbosti pořád hraje na hrdinu a přitom je to jenom jeho sen. V novém ročníku se setkává s dívkou, která je stejně šílená, jako on, ba i víc a v jeho šílenostech ho podporuje, ač si už ten hlavní hrdina řekl, že toho nechá a bude se chovat normálně. Sice námět znící ne nějak špatně, ale z těch dvou epizod, co jsem viděl, se prostě jedná jen o jakousi polo-moe změť šíleností, které se zřejmě odehrávají jen v hlavě hrdinky a následně se spojí s reálným světem, kde třeba namísto používání super síly bojuje lžící (navíc se svojí sestrou, která je taky trochu psycho... no, všichni jsou trochu nenormální v tomto anime). No, nemá cenu to dál popisovat, prostě anime docela na hlavu a silně uvažuju, že to jako ongoing nepojedu a nechám to radši dojet a pak to sjedu naráz, i když se stejným facepalmem, jako jsem nahazoval u těchto prvních dílů.

 

Busou Shinki

Začátek podzimní sezóny nebyl nějak moc dobrý a ani pokračovat dobře nebude tímto titulem, který se inspiroval akčíma figurkama. Příběh je tu teda takový, že po boku lidí existují figurky dívek, které jsou složitě naprogramované, aby samy i myslely a prostě žily jako samostatné bytosti, ovšem sloužící svým pánům, čili lidem, kteří si je zakoupili. Jsou užívány jak pro boje mezi sebou (za účelem pobavení se), tak i jako jakési domácí hospodyně. A my se podíváme, jak to funguje v jedné skupince patřící jednomu středoškolákovi. No, čekal jsem prostě víc a výsledkem je jen jakási, ač roztomilá, komedie, kde tyto "panenky" řeší akorát strašné blbosti, třeba jak svému pánovi uvařit a takové. Do toho se motají nepřátelé, kteří se jim jejich snahu, ač už o vaření, či nalezení dopisu, který vylétl z okna, snaží zničit, ale nakonec je spíš podpoří. Prostě mírumilovné anime, které bych si dovolil srovnat třeba ze sérií z jara s názvem Sengoku Collection, kde to ale tady je ještě poměrně v pořádku, ale ten pocit z anime je velice podobný. Taktéž uvažuju o pozastavení.

 

JoJo's Bizarre Adventure

 

První série, která konečně možná bude stát za to, co jsem tedy poznal z první epizody, jelikož u druhé stále čekám na kvalitní sub. Příběh nevím, jak přesně popsat, mám v tom zmatek, nicméně si tedy například spojte atmosféru nějakého 18. - počátku 19. století a do toho zasazený příběh o JoJovi, člověku z bohaté rodiny, jehož život mu přichází opepřit Dio, který se přichází do této rodiny učit od JoJova otce (který byl zachráněn právě otcem Dia), což je tedy záporák jedna báseň. Sice dál nevím, co bude a nějak moc nehádám, ale bojů by zde mělo být dost a vše podbarvené komiksovým stylem, což by z tohoto anime mělo udělat nemalou epickou podívanou. Uvidí se, tohoto se rozhodně nevzdám a nechávám to jako ongoing.

 

Little Busters!

A konečně něco, na co jsem čekal už od prohlášení, že bude anime adaptace. Jedná se o adaptaci vizuální novely od Key (Air, Kanon, Clannad), čili to byla moje jasná volba. Příběh je následovný. Skupina přátel si uvědomuje, že brzy vyjdou školu a že už nestihnou zažít to, co zažívali jako malí. Proto jeden z nich navrhne, že by se měli rozhoupnout a něco podniknout. Volba padne na založení baseballového týmu, který nazvou Little Busters!, avšak, který má jen pět členů. Proto se rozhodnou, že musí najít další členy svého klubu. A do tohoto se pouští hlavní hrdina po hlavě. Je to prostě Keyovka a i z ní jde ten určitý pocit. Sice na dvě epizody jsou stále malé dojmy a první epizoda mě nějak moc nezaujala, ale jak se zde objevila první (no, vlastně druhá) hrdinka a anime se trochu začalo rozjíždět, rozhodl jsem se to také nechat jako ongoing. I když fakt, že se to bude soustředit na baseball, mě ze začátku zarazil, moc tam toho ohledně tohoto sportu zase není a soustředí se to hodně na jinak normální každodenní život středoškoláků, jen tím baseballem trochu podkreslený. Ale je to vtipné a taktéž nadějné anime.

 

Code:Breaker

Kromě JoJa je toto další shounen podzimní sezóny, který mě osobně velice zaujal. Hlavní hrdinkou je zde středoškolačka, která se jednou setkává s tajemným člověkem, který modrým plamenem upálil několik lidí. Leží jí to v hlavě a nechápe, co to vlastně viděla, když tu ten člověk nastupuje na stejnou střední školu. A tady poznává, co je zač a o co mu vlastně jde. Nebudu rozpitvávat, o čem to je, nicméně už přítomnost anti-hrdiny tomu dává správnou šťávu, takové anime bylo zase trochu potřeba. Kromě tedy Death Note a Code Geass, zde se můžeme setkat konečně s postavou, která je vlastně kladná, ale přitom záporná, proto ten anti-hrdina. Co mě trochu zarazilo, že to působí hodně jako bishounen, prostě taková velice typická kresba a už jen fakt, že zde budou hlavní hrdinové zřejmě samí kluci, to jen potvrzuje. Ale to snad nebude vadit, anime má jiskru a doufám, že nezklame. Taky jedu dále.

 

Magi

 

Dlouho očekávaný shounen a konečně něco připomínající námět Tisíce a jedné noci a taktéž z ní vycházející. Příběh je o Ali Babovi, který je otrokem, ale má sen a to vybojovat si v tajemných věžích plných nástrach, které jsou po celém světě, neuvěřitelné bohatství. Setkává se s Aladdinem, malým chlapcem ovládajícím velkého ducha, Gina, pomocí své flétny, který mu tento sen umožní splnit. Už samo z popisu vyplývá, že se to velice inspiruje již uvedeným známým dílem, zejména ve jménech. Mě se to osobně zdá jako velice dobrý a nadějný shounen, protkaný menší komedií, který rád pojedu dál. Atmosféra je přesně taková, jakou jsem před nedávnem vyhledával a v anime nemá obdoby. Rozhodně pokračuju dál.

 

 

Ixion Saga: Dimension Transfer

A teď se držte, protože přichází opravdová šílenost této sezóny. Když si spojíte lehký námět .hacku a do toho zakomponujete hlavního hrdinu, jako totálního magora, fanservis typu loli a crossdressing a nakonec i nějaké to slovní ecchi, máte tu přesně toto anime. Prostě hlavní hrdina je online hráč a zde se najednou objeví dívka, ze který je unešen a chce se s ní vidět naživo. Když mu řekne, že se brzy uvidí, náhle i se židlí padá do podivného světa a setkává se se skupinou tří lidí, kteří jej zachráněj, protože po něm jdou nějací ozbrojenci. S ní se pak vydává na cestu, na které chce zjistit, jak se dostane zpátky do svého světa. Ač jsem viděl jen první epku, už u ní jsem se dost dobře pobavil a zřejmě tam opravdu nebude myšleno vůbec nic vážně, už jen "souboj" hlavního hrdiny, který skončil kopancem do... no, neměl bych spoilerovat, ať nikdo nepřijde o ten moment překvapení, ale ač je tohle anime naprostá magořina, líbí se mi a rozhodně to nechávám jako takovou oddychovku pro zasmání a pojedu s tím dál.

 

Sakurasou no Pet na Kanojo

Už jsem si myslel, že tato sezóna zůstane jen u příjemného průměru, ale z toho to vyvedl tento titul, který vyšel náhodou na moje narozeniny. Hlavní hrdina je středoškolák, který kvůli tomu, že se stará o zatoulané kočky, musí bydlet na koleji pro problémovou mládež, kterou ovšem obývají na druhou stranu velice nadaní studenti. Jednou je pověřen, aby vyzvedl dívku, která se sem má nově přistěhovat. Ta má nadání a chystá se jít na uměleckou větev školy. Už to se zdá hlavnímu hrdinovi divné, protože se jeví úplně normální. Jenže pak se ukáže, že se nejedná o jen tak obyčejnou dívku a že si s ní hrdina užije ještě hodně trápení. Abych moc nespoilil, sepsal jsem ten krátký popis první epizody takto. Prostě na mě tohle anime působí už od začátku tak, jak na mě působila třeba Toradora!, což je mimochodem anime od stejného studia (J.C.Staff), čili úžasně. Možná je to i tím, že romantické komedie upřednostňuju a velká většina, co jsem viděl, mě zaujala. Ale tady mám přesně ten pocit, že tohle bude dozajista úžasné anime. Nicméně musím vypíchnout fakt, že to vypadá na nemalé ecchi, alespoň po stránce některých dialogů a situací. Pro mě je to ale rozhodně jednička této sezóny, kterou pojedu dále. Jen doufám, že se nějak nezkazí.

 

Btooom!

Toto anime jsem prvně tak nějak odsoudil kvůli názvu a málem jsem se díky této své blbosti připravil snad o jediné opravdu pořádné anime této sezóny. Děj je asi následný. Ryouta exceluje v online hře zvané Btooom!, kde se nestřílí, ale naopak používají výbušniny. Proto to vyžaduje určitou strategii, kterou právě hlavní hrdina ovládá perfektně a brzy se tak umisťuje v žebříčku nejlepších hráčů světa. Poté se však najednou probírá kdesi v džungli. Nic si nepamatuje. Při sobě má jen tašku s granáty, svoje osobní věci a v ruce zaražené jakési sklíčko. Nerozumí, o co tu jde. Později se dostává do křížku s dalším člověkem na tomto divném místě, nejspíš tedy nějakém opuštěném ostrově a zjišťuje, co se tu asi tak děje. Později se dozvídá celou šokující pravdu. No, nebudu to víc rozvádět, prostě další anime s online hrou jako základem, ale s tím rozdílem, že zde jde o hraní této hry v reálném životě. Tento námět jsem viděl už v několika normálních filmech a zdál se mi dobrý, takže jsem nadšený, že udělali i takové anime. Atmosféra je velice ponurá a drsná, což mi naprosto vyhovuje. Zatím mám jenom první tři díly, ale už jsem nadšený. Nově to tedy zařazuju k ongoingům a těším se na další vývoj děje.

 

Závěr

Tím bych uzavřel můj podzimní výběr. Sice bych ještě mohl rozebrat třeba Zetsuen no Tempest, ale tam jsem se nějak rozhodl nejet dále, protože mě to nijak nezaujalo, nebaví mě to a ani pořádně nevím, o co tam vlastně jde. Ještě jsem plánoval Psycho-Pass, ale tam mě odradila kresba a celkově se mi do toho ani nechce a to samé K kvůli bishounenu. Bylo mi ale doporučeno Btooom!, které tedy později ještě připíšu. Nicméně, podzimní série je mnohem slavnější, než ta letní, která nestála za nic. Je to sice tak 50:50, ale pořád lepší, než aby byla špatná většina.

Komentáře

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.