Kategorie: Anime

Ouran High School Host Club

Ouran High School Host ClubMožná trochu omyl, ale možná taky nová zkušenost. Reverse harem anime o jednom klubu hostitelů, který je protkaný osudy, ale i nejrůznějšími životními situacemi. Vítejte na Ouranské střední škole!

Příběh

Haruhi vyhrála možnost stát se studentkou na Ouranské střední škole, což je škola pro bohaté a prestižní jedince. Jednou se zatoulá do klubu hostitelů a omylem zde rozbije vázu za 8 milionů yenů. Tím je zavázána tuto škodu splatit a stává se tak hostitelkou, či spíš hostitelem v převleku za chlapce, což jí nedělá problém díky jejímu na první pohled chlapeckému zjevu. Postupně poznává členy klubu a jejich nejrůznější vzájemná pouta.

Tohoto anime jsem viděl první díly ještě na Adviku a zdálo se mi to zajímavé a i docela dobré. I když jsem věděl, že to je shoujo a reverse harem, rozhodl jsem se to pro pozitivní pocit z prvních dílů rozjet dál a dokoukat. Bohužel to nebyla úplně ta nejlepší volba, kterou jsem mohl udělat. Anime je sice vtipné a všechno okolo, ale až příliš hraje na náznaky shounen-ai, ač opravdu jen náznaky, čili nic nepřekračuje, ale i přesto prostě žádná podívaná pro nás, kluky, to teda rozhodě není. Když už jsem začal o té vtipnosti, tak to byl nakonec taky kámen úrazu. Vlastně tu nebyla žádná vážnost a když, tak ten daný díl končil nějakou vtipnou pointou, či něčím nečekaným, což se mi teda vůbec nelíbilo. Příběh jako takový by se dal popsat i epizodicky ve většině případech. V každém díle se řešilo něco jiného, jiné postavy či situace, ale našly se tu i třeba dvojdíly, protože se děj do jednoho nevešel a tak to pokračovalo a vyřešilo se až v dalším. Jak už jsem řekl, řeší se tu hlavně postavy, čili členové klubu hostitelů. Nahlédneme tak nejen na důvody, proč se ten a ten tak chová, ale třeba i do minulostí, což nebylo tak špatné, neboť někteří z nich je měli opravdu zajímavé a překvapivé. Samozřejmě kromě toho se tu hlavně našly díly, kdy se Tamaki, jakožto hlavní vedoucí klubu, snažil o Haruhi, která o něj ovšem nějak stejně nejevila zájem a celkově jí jeho náznaky náklonnosti nedocházely, ale o tom víc v postavách. Ze začátku jsem říkal, že je to tu o shounen-ai náznacích, což byl bohužel další velký kámen, který se těžko zkousával, ač já jsem typ člověka, kterému shounen-ai až tak moc nevadí. Reverse-harem, čili samí kluci a prostoru pro narážky víc než dost. A když už se obejvila v anime nějaká holka, byla to buď úplná fanatička, pomatená blbka a nebo něco mezi klukem či holkou (a to nemluvím o velmi četném crossdressingu), prostě konec, dead-end pro mužské publikum. I tak ale přes všechna tato negativa jsem si tu přece jenom něco málo našel, ač jsem to už nečekal. Zejména poslední díly hodně překvapily a dokázaly skoro až dojmout. Hlavně se mi líbila minulost bratrů Hitachiinů, Tamakiho, ale i Haruhi ji měla zajímavou. Nicméně celkově, jak se klub původně utvořil, byla záležitost plná sebepoznávání a celkově, působilo to velice promyšleně a věrohodně. Na anime jinak plné sebe-parodování poklona, po této stránce velice příjemně překvapilo. Škoda, že si to nedrželo takový směr celou dobu, mohlo to být hodně dobré. Nicméně další věc, anime nemá žádné speciály, nic takového, takže si své vnitřní kouzlo uchovává jen v rámci jedné série.

 

Postavy

Konečně mám možnost trochu rozebrat postavy. Takže Haruhi, hlavní hrdinka, jejíž pravé pohlaví se podařilo profláknout už v prvních dílech, byla tím typickým příkladem takového holko-kluka. Krátké vlasy, ne moc holčičí chování a celkově, do party kluků zapadala. Ale pořád byla ještě dobrá, to její otec, to už byl další příklad extrému, což se ale projeví až v pozdějších dílech a je to teda šok. Nicméně měla občas dobré hlášky, hlavně narážky na rozdíly ve společenských vrstvách. No, přejdu k Tamakimu, což byla fakt jediná zdravá a snad plně heterosexuální postava celé sérky, kterou jsem si oblíbil. Prostě to byl takový loser, ale plný pomyslného egoismu a přetékající falešným šarmem. Po celou dobu se snažil o Haruhi poté, co zjistil, že je to holka, ale prostě měl úlohu losera, tak se mu to nedařilo a to už jen proto, že Haruhi prostě na nějaké náznaky nedala. Nicméně nejlepší postava vůbec. Dalšími hlavními jsou již uvedení bratři Hitachiinové. "Teplí bratři", ale zase tu musím uznat, že se sami přiznali k tomu, že se jejich vztah blíží incestu (byla to dvojčata, pro upřesnění). Měli ovšem zajímavou minulost spojenou s tím, že nikdo je nikdy nerozeznal od sebe a tak to hodně využívali i zneužívali ve svůj prospěch, ale i v prospěch druhých. Za zmínku stojí i dvojka nekomunikativního Takashiho a s ním nechutného shoty Mitsukuniho, opět další "přiteplená" dvojka, u které jsem se musel jen otřásat. Jeden z posledních členů je Kyouya, kamarád Tamakiho, opět člen se zajímavou minulostí spojenou s klubem a jeho úloha se projevila až ke konci. Bylo tu u pár dalších postav, které ale byly tak nečasté, že je nemá cenu uvádět. Jen Renge bych uvedl, jako první hlavnější ženskou postavu a bohužel i magorku, ale aspoň otaku postavu. I když mě ale nehorázně lezla na nervy.

 

Animace

Po této stránce nic moc, taková jednoduchá, nepropracovaná kresba čpící na svoji dobu starobou. Ani kresba postav se mi moc nelíbila, ale je to o zvyku. Animačně to bylo takové průměrné. No nevím, nechávám to na průměrném ohodnocení bez jakéhokoliv uchvácení.

 

Hudba

Ale tady to naopak zazářilo. Opening s endingem skvělá záležitost, chytlavé a nezapomenutelné melodie i texty. Už jen to trochu zlepšilo jinak možná ne moc dobrý zážitek s dílů. A hlavní je, že to po celých 26 dílů zůstávalo stejné. Naštěstí!

 

Vyhodnocení

Pro kluky z většiny možná utrpení, ale pro holky, si myslím, pěkná podívaná. Anime jako takové nebylo špatné, postavy byly propracované, ale bohužel, děj byl ve většině příliš střelený, až nudný a to si rozhodně moji pozornost neudrželo. I tak mělo ale anime určitou jiskru, která z něj nedělá odpadní záležitost a najdou se tak zde i jisté velmi pozitivní kvality.

Sám za sebe hodnotím jako lehký nadprůměr, čili 3/5*, protože ve výsledku uznávám tu pozitivní stránku.

Doporučuji všem, kteří rádi shoujo, reverse harem, crossdressing a hlavně hodně, hodně narážek na shounen-ai obecně. Nedoporučuji opravdovým chlapům. =D

 

  

  

  

Komentáře

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.