Kategorie: Anime

Tsuritama

TsuritamaJeden kousek zaměřený na rybaření. To je toto dílo a taky je to poslední můj krátký titul z jara.

 

Příběh

Yuki přijíždí na Enoshimu, aby zde spolu se svojí babičkou Keito začal nový život. Má strach ze sociálních kontatků a tak doufá, že se zde nic zvláštního nebude dít a bude moct žít normální život bez nějakých vzruchů. Tu se ale objevuje Haru, který tvrdí, že je mimozemšťan a že se chystá zachránit svět. A tak začíná příběh plný poznávání, že život nemusí být jednotvárný a jde jenom o to, jak se k němu postavit, ale také rybaření a všeho kolem toho.

Co říct, toto anime už vyniká jenom tím, že zde jde právě o to rybaření. Zatím jsem neviděl jediné anime, které by se o to vůbec nějak zajímalo a už vůbec ne do hloubky. Jakožto příručku pro začínajícího rybáře můžu toto anime doporučit, tedy jeho první část, mě samotnému to docela pomohlo před dovolenou v Norsku, nicméně na druhou stranu to byl docela i nesmysl, co se týče příběhu. Hlavně v druhé části, kde došlo na to tzv. zachraňování světa. To, že všichni začnou náhle tančit už tak střelený tanec a působí to, jakoby se proměnili v zombí, když to přirovnám k něčemu, to je trochu dost na hlavu. Navíc to byla komedie, která byla brána vážně, takže když kolem pobíhali "ozbrojenci" jisté organizace, připomínající nafukovací pískající zajíce, už to jasně vypovídalo o nadsázce. Ale tohle se musí trochu přehlédnout, protože to na té komedii bylo založené. Občas to byla sranda, občas docela i drama, ale nic vážnějšího. Koukat se na to každopádně dalo celkem v pohodě. Jenom ten konec mohl být jiný a mohl mít tak i zásadní vliv na hodnocení. No, nevadí.

 

Postavy

Yuki byl hlavní postavou, takže jím začnu. Ten byl ze začátku zajímavý, páč měl ten problém s lidmi, že nedokázal ani pořádně komunikovat a to vyústilo v celkem pěkně vyobrazenou situaci topení se na souši. Později se však změnil tak, že z něj byl už jenom obyčejný hrdina tak, jak je známe. Dobrou postavou byl ale Natsuki, který ze začátku působil chladně a hlavně si stál za svým i v situacích, kdy mu ostatní mluvili do toho, co by si měl jak uvědomit. Takových postav by mělo být obecně víc. Akira byl taky fajn týpek, tady plus, že to byl věkově dospělý člověk, zastávající spíš "tu zlou" stranu, ale pak pochopil, co to je mít přátele a dle toho se i změnil. Posledním zmíněným bude Haru. No, co k němu říct. Mimozemšťan, který Yukiho do všeho zatáhl. Bez něj by nebyl příběh. Ale jako samotná postava takovej trochu magor, jak jinak bych to řekl. Ostatní postavy moc nevynikaly, ale doplňovaly to slušně. I "ti zlí" se nakonec dost měnili a uznávali svoje chyby, takže nic zvláštního, spíše se všichni přiklonili k pozitivním.

 

Animace

Tohle bylo na tom to nejzvláštnější. Bohužel to se mi moc nelíbilo. Prostě noitaminA má ve zvyku dělat něco extra a tak se to nevyhlo ani tomuto anime, které si právě zmíněná noitaminA vzala do parády. Kresba tak byla jednoduchá, placatě vykreslená, pozadí byla podivně zkloubená, jednou z fotky, jednou normálně nakreslená, ale tak, že přechody mezi barvama byly ohraničené, prostě takové křiklavé, nevím, mě tohle teda nesedí. Navíc provedení endingu bylo typicky "noitaminÁcké", což se naštěstí dotklo jenom jeho, opening byl docela normální.

 

Hudba

Neodpustím si zase pochválit hudbu openingu, ta byla hodně chytlavá. Jinak zase, noitaminA, zvláštní výběr hudby na pozadí a tak. Nemám co dodat.

 

Vyhodnocení

Celkem fajn anime, sice hrající na notě, která mě zase nějak moc nesedne, ale docela zábavné, občas trochu nudilo, ale ke konci i napínavé. Řeknu to takhle, mohlo to být lepší, ale lépe, než kdyby to bylo horší. Pro tentokrát si nechám rezervy a dám tomu zasloužených 3/5*.

 

Komentáře

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.