Kategorie: Anime

World Destruction: Sekai Bokumetsu no Rokunin

World Destruction: Sekai Bokumetsu no RokuninPo minulé sérii kratší oddychovka se zajímavým námětem a zpracováním. Tentokrát nepůjde o záchranu světa, ale o jeho zničení!

Příběh

Odehrává se ve světě ovládaném zvířáky, kdy jsou lidé spíše podřadnou a nechtěnou rasou. Kyrie pracuje na částečný úvazek v jedné restauraci, když se jednoho dne celé město dozví, že se zde má objevit člen výboru pro zničení světa. Tím je Morte, která vlastní takzvaný kód destrukce, který po aktivaci dokáže zničit celou zemi a což je také cílem tohoto "výboru". Kyrie se s ní poté, co se odhalí jeho pravá identita, že je člověk a nikoliv zvířák, zaplétá a stává se tak dalším členem výboru pro zničení světa. Později se ke Kyriemu a morte přidává i malý medvěd Toppi a tito tři pak podnikají dobrodružnou cestu po čtyřech kontinentech - jarním, letním, podzimním a zimním - s cílem zničení světa. V patách jim ale jde výbor pro záchranu světa a dalších mnoho něpřátel, kteří chtějí kód destrukce získat jen pro sebe.

Tohle anime jsem si vzal jako první doporučení po dokoukání Deltora Quest s očekáváním takové náhrady, místo toho jsem se ale dočkal vskutku zajímavého díla. Sice jsem si ze začátku říkal, na co jsem to začal zase koukat, páč kombinace zvířat a lidí v jiných případech nesnáším. Přirovnal bych to třeba k takovému TTGL, kde byl taktéž svět ovládaný zvířáky (což jsou tedy existence se zvířecím vzhledem, ale lidskou inteligencí... já to přeložil takto, jelikož v OP je fishman přeložen do češtiny jako rybák, tak proč by beastman nemohl být zvířák? Kdyžtak později přepíšu. =D), ale tady to bylo jinak. Svět tu byl sice ovládaný zvířáky a lidé byli nechtěnou rasou, ale s tím, že se našla i místa, kde lidé a zvířáci žili pospolu v harmonii, čili v tom se to liší. Navíc tu nebyla ani post-apokalyptická atmosféra, vše bylo tak nějak v normálu, takže přece jen něco jiného. Samotný námět planety, která je pokrytá oceány písku, se mi zdál velice zajímavý, i když ze začátku apokalypticky vyhlížející, ale byla to pouze povaha tohoto prostředí, v němž se příběh odehrával. K jednotlivým příběhům, bylo to spíše dělané epizodicky, každá epizoda měla vlastní příběh, který se během ní nějak vyřešil, či vyvrbil v nějakou zajímavou pointu. Povětšinou se jednalo o dojemné příběhy spjaté s minulostí, což ke konci donutilo k příjemnému úsměvu. Ale také tu byly příběhy plné soubojů. Navíc tu byl zajímavě udělaný pohled do minulostí hlavních postav. Sice se tu objevily něco jako flashbacky, ale pak se to dokázalo krásně zakomponovat do celé epizody a nenarušilo to tak příběh. A co se týče konce, byl jsem od začátku zvědavý, jak to dopadne. Či se podaří nebo nepodaří zničit svět a takové, ale nakonec jsem byl hodně překvapen, že se pár věcí ukázalo v pravém světle. To by byla pozitiva, k negativům jedině můžu říct, že to není masterpiece, prostě takové průměrnější anime s ovšem zajímavým a kvalitním námětem. Je na každém, jak to bude vnímat.

 

Postavy

Kyrie byl, dá se říct, hlavním hrdinou celého příběhu a prvním členem výboru pro zničení světa. Co mě překvapilo, tentokrát se nejednalo o hrdinu v pravém slova smyslu, ale spíš o zbabělce, který by nehrál v příběhu moc velkou roli, kdyby však kód destrukce po jeho doteku podivně nezářil. Co to může znamenat? No, nebudu nic prozrazovat a jde se dál. Nejsilnější postavou týmu byla tedy Morte, která tentokrát vzala roli takové té ženské dominance. Vcelku proměnlivá postava, avšak nijak přehnaná, bylo těžké se v ní vyznat, protože jednou se jevila klidně a vyrovnaně, pak najednou vylítla kvůli maličkosti a pak zase v klidu. Třetím členem tohoto výboru je Toppi, bývalý detektiv, věčně tvrdící, že není medvěd, ač i slepý by mu to nevěřil. Ale byl takovou vtipnou vložkou této party. Dostáváme se k zápornějším postavám, které však byly záporné asi tak jenom tím, že byli členové výboru záchrany světa. Ano, mluvím o Rie a Najovi. Rie byla zvířákem z klanu draků, nehorázně prudká a mlátila jen za to, že se jí něco nelíbilo. Za to Naja byl takový spíš diplomatický typ, který vše řešil dohodou a musel Riu pořád usměrňovat. Oba byli navzdory tomu sympatičtí "záporáci", které si nešlo neoblíbit. Teď zase přeskočím do pozitivna a uvedu převozníka Agana, který za peníze převezl cokoliv či kohokoliv kamkoliv. Hodně často se setkával "náhodně" s hlavními hrdiny a nebýt jeho pomoci, mnohdy by se nedostali, kam by chtěli. Z těch další pozitivních bych uvedl třeba ještě trojici, která se vydávala za výbor pro zničení světa, Nadeshiko, Yamato a Kumagoro, ale ti se tu objevili jen krátce. Z největších záporáků bych vybral Alligatora a Eagla, kteří však sehráli hlavní roli až ke konci.

 

Animace

Velice silný článek anime, konečně jsem měl pocit, že vše sedne tak, jak má. Design postav byl pěkný, vybarvení i vystínování tak akorát a hlavně, co se mi líbilo, perfektně sedělo popředí do pozadí. Prostě pozadí sice nebyla kdo ví jak propracovaná, spíše taková rozmázlá a nedetailovaná, ale sedlo to tam, nebylo to takové, že by postavy na tom příliš vynikaly, jako se to bohužel stává u většiny anime. Tady to právě bylo krásně vyrovnané, což musím uznat.

 

Hudba

Taky si není na co stěžovat, chytlavý opening a ending, hudba na pozadí parádní. Víc není co dodat, tady to rozhodně nezklamalo.

 

Vyhodnocení

Jakožto anime na odpoledne úplně vystačí, nebo spíše, i na odpoledne je to menší nadstandard. Mě se to zdálo dobré, zápletku to mělo pěknou a vše logicky zapadlo, nenudilo to a ničím to hlavně zásadně nezklamalo. Tentokrát si tomu dovolím těch 4/5* udělit. Já se holt dobře bavil.

Doporučuji všem, kteří mají rádi dobrodružné cesty s netáhlým dějem, spíše mírumilovnější ráz a pozitivnější nadvládu postav.

 

  

  

  

  

Komentáře

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.