Kategorie: Hry

Higanbana no Saku Yoru ni - Dai Ichi Ya - první dojmy

Higanbana no Saku Yoru ni - Dai Ichi Ya - první dojmyZatím poslední dvoudílná série od tvůrců Higurashi či Umineko, kterou jsem se rozhodl vyzkoušet.

Dnešní poslední 3 hodiny jsem strávil hraním... nebo spíš, čtením prvního dílu nejnovější série vizuálních novel od 07th Expansion, kteří se zasloužili taktéž o výbornou hororovou sérii Higurashi no Naku Koro ni, či Umineko no Naku Koro ni, které se navíc dočkaly jak manga, tak i anime zpracování. Ale nyní k novele. Příběh se točí kolem dívky jménem Marie, která to nemá v životě lehkě. Ve škole je šikanována, ani v rodině to nemá ideální a tak jedině, co jí zbyvá, je se svými problémy obracet na třídního učitele, ktery ji zároveřı zneužívá (ano, všemi směry...). Takže celkem holka s životem na p**. No, a co se nestane, prostě tohle by každymu brzo přelezlo přes hlavu, tak se brzy setkává s tajemnou Higanbanou, která tvrdí, že je jednou ze sedmi záhad školy (překládám volně, nevím, jak tam tomu říkali přesně) a že jí může zařídit, aby se stala osmou záhadou. Marie to samozřejmě přijme a poslěze začíná několikahodinová jízda plná hrůzy, ale i vcelku přemýšlení a to díky tomu, že zde má slovo ve většině antagonista, či jak bych nazval postavu, která páchá zlo, ale vidíme jí do myšlenek a prostě jdeme příběh s ní, alespoň teda v prvním chapteru, nebudu spoilerovat.

 
Co říct, vcelku jsem se bavil a konec chapteru mě i překvapil a to docela nemile, páč jsem to jedné z postav, ucházející se o místo osmého divu, přál víc. Ale což, dál to třeba bude i tak zajímavé. Jelikož jsem ale narazil na fakt, že existuje manga adaptace (když teda "ještě" ne ta anime) a to dokonce dvojí, jedna stejného jména, jako má novela a druhá, která je i zároveň prequelem, s názvem Gakkou Youkai Kikou - You, tak se budu spíš věnovat manze a nevím, kdy se vůbec k novele vrátím. Nicméně, koho baví vizuální novely, měl rád atmosféru a záhadnost Higurashi a nebo si chce "přečíst" jenom něco hororového a nevadí mu poněkud zvláštní kresba (popravdě řečeno, BGčka jsou jenom lehce poupravené fotky a design postav... dal by se udělat líp), je toto volba přímo pro vás!
 
Na novelu vyšel samozřejmě anglický patch a to teprve včera (1.6.), takže se není třeba bát neporozumění.
 

Komentáře

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.