Kategorie: Anime

Now and Then, Here and There

Now and Then, Here and ThereMůj první uspořádaný review anime série na tomto blogu. A hned ze začátku něco trochu staršího. Ale co je staré, nebývá vždy špatné a příkladem jde tato výborná 13-dílná série!

Příběh

Příběh vypráví o energickém chlapci jménem Shu, který je velice tvrdohlavý a stojí si ve všem za svým. Jednoho dne večer se vydá na vrchol komína, kde se setkává s tajemnou Lala Ru obdivující západ slunce. Po chvíli jsou oba náhle napadeni neznámou jednotkou, která chce za každou cenu Lala Ru do své moci. Shu, ve snaze jí zachránit, se s spolu s ní dostává do daleké budoucnosti a končí v pevnosti nazývané Hellywood, ovládané zlým Hamdem, který chce mít celý svět jen pro sebe. 

Ačkoliv popis zní trochu jednoduše, doopravdy tomu tak vůbec není. Ač se to podle kresby ani nejdřív nedá říct, je to velice drsné anime, samozřejmě v úplném slova smyslu. Nechybí zde krev, násilí, bezmoc a vůbec vše, co dělá dospělou atmosféru. Taktéž se mi líbilo, že to nebylo skoro vůbec o hrdinských činech, prostě postavy umíraly, ať už byly hlavní, či nebyly, nešlo zde o žádné hrdinství a skoro na každého se postupem času dostalo. Jelikož se jedná o starší anime (rok '99), je to stále dílo neposkvrněné fanservisem a podobnými jevy, které dle mého vlastního názoru jinak spíš kazí a snižují kvalitu.
 
 
Postavy
 
Začnu hlavním hrdinou, nad kterým teda slamák dolů, někoho tak psychicky odolného jsem dlouho v anime neviděl. I když byl kolikrát, dá se říct, v horoucím pekle, stále si zachovával to své "všechno bude dobré" a bral realitu takovou, jaká je. Další, o kom se zmíním, je Lala Ru, která mi osobně přišla taková nijaká. Za celé anime toho moc neřekla a celkově, něco vůbec říct, nebo udělat, než vůbec z ní vypadla nějaká akce, to bylo teda dílo. Její schopnost ale byla úžasná. Pak tu máme postavu jménem Sara, kterou jsem upřímně musel litovat. Stejně, jako hlavní hrdina, se sem dostala náhodou z minulosti a teda, čím vším si musela projít, z toho mi bylo úzko. Byla to nejlepší postava z celé série, což potvrzují i další, kteří toto anime viděli. Nicméně nebudu spoilerovat, v krátkosti ještě představím Nabucu, člena jednotky Hellywoodu, stále nevyrovnaného a ztraceného v pojmu "zabíjet či nezabíjet". Bohužel zameřeného spíš v druhý směr, jinak bych ho i měl rád. A nakonec největší záporák, Hamdo, který byl naprosto nenáviděníhodný. Opět taky záporná postava na jedničku, už jen tím, že to byl vlastně jenom cvok a zbabělec (celou dobu jsem přemýšlel, jak mohl pak mít takový respekt).
 
 
Animace
 
Holt ta devadesátá léta tu jsou vidět a hodně, ale to nelze hodnotit negativně. Kresba, jak už jsem říkal, je překvapivá na to, jaký žánr tohle anime mělo. Ze začátku se mi moc nelíbila, přišla mi taková jednoduchá, ale zvykl jsem si a dalo se to, tam šlo hlavně o ten děj.
 
 
Hudba
 
Hudba na pozadí byla OK, docela se líbila. Opening a ending zvláštní, holt ten nezvyk z nových anime, kde si na nich dávají záležet a tu to ani nemělo moc pointu. No, nevadí.
 
 
Shrnutí
 
Ze začátku jsem si sice říkal, do čeho jsem to zase šel, ale pak to mile překvapilo. Děj byl poutavý, nenudil jsem se ani jeden díl a očekával, jak to dopadne. Vážná atmosféra udělala své a nechala mě v menší frustraci a přemýšlení. Nemám víc co vytknout.
 
Za mě 5/5*, tohle si to rozhodně zaslouží.
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.